Sivut

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Puolisen tuntia

Kaikki olivat ajoissa koulussa, myös se joka näytti juuri sängystä ylös nostetulta (open lisäksi) ja oli ensimmäisen tunnin aivan hiljaa, nyökkäili kyllä. Se tunti meni muutenkin unisesti, vaikka muutamien suusta kuului asianmukaista sadattelua siitä, että on unohtanut sen mitä mielestään osasi ennen joulua. Mutta sehän kuuluu asiaan: unohtelu.

Lohduttelin, että et sinä lopullisesti ole mitään tärkeää unohtanut – hetkellinen unohdus kertoo vain hyvästä… siitä, mikä se nyt olikaan… lomasta.

Porukan ajoissa oleminen herätti jo pienen epäilykseni, että jaahas, kauankohan tätä kevätlukukauden vieraskoreutta, jos niin voi sanoa, kestää.

Noin reilut puoli tuntia se kesti - onneksi ei enempää. Sitten olikin aika poksauttaa hyvin ravistettu shamppanjapullo auki – jotakuinkin niin kuvatakseni se sitten meni. Kaikki ladattu energia ja jälleennäkemisen riemu pääsi valloilleen käytävällä: kisailua, halailua, pomppimista, ja juoksupyrähdysten voimasta olisi voinut lähteä vaikka lentoon!

Onneksi pääsimme pian siitä musatunnille, jossa homma oli taas osaavan käsissä ja saimme koottua itsemme.

Päivään kuului iloa, kuplintaa, sähellystä, kisailua kuka pukee nopeiten, juoksupyrähdyksiä ja lentoharjoituksia. Kun ollaan lujaa ensin hyvällä tuulella, niin huonot tuulet tulevat ja häipyvät yhtä vauhdilla.

Yhden tunnin alussa, kun avasin suuni sanoakseni oppijoille jotakin, mietin, että jos auktoriteettini mitataan tässä ja nyt sillä, kuka kuuntelee kun minä puhun, niin sitä ei ole. Mittarissa ei värähtäisi mikään, mikä viittaisi auktoriteettiin, koska kukaan ei kuunnellut. Sillä kaikki puhuivat yhtä aikaa, eri asiasta, yksi pyöri muuten vaan. Kaikki olivat kuitenkin hyvällä tuulella ja minusta se oli tärkeämpää kuin omat jorinani.

Tänään nähtiin myös ihan ensimmäiset oikeat kevään merkit, kun Ne räpyttelivät siipiään ja opettelivat lentämäistä – ei kuulemma tarvitse enää heitä autolla kuljetella. Voi lentää ihan minne itse haluaa!

Ja eikös se kuulu myös ihan opetussuunnitelmaan - siipien räpyttely ja lentämään opettelu?

Tavoite on ainakin asetettu ja siipien räpyttely näyttää jo lupaavalta:

4 kommenttia:

 1. Olipa hauska ja iloa kupliva koulupostaus :) Iloisuus ja myönteisyys ovat niitä tärkeimpiä eväitä koululuokassa. Mitä mainiointa uutta lukukautta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rita! Hyvää vauhtia lukuvuosi etenee - toivottavasti meno on ollut sinullakin mukavaa :)

   Poista
 2. oi miten ihana teksti ♥ niin täynnä jotain positiivista energiaa, josta jaksaa ammentaa itsensä energiaa täyteen...hiihtolomaan asti! enää 10 koulupäivää, joista yksi on ihana talviriehapäivä! on ihanaa olla oppija, joka onnistuu ja onnistuessaan saa kuulla kehuja (turhaanhan niitä ei jaella). ja kuinka onnellisen tunteen saa aikaan yksi pikkuinen käytävällä, joka katsoo silmiin ja hymyilee (ehkä jopa halaa, apua, sit repee jo liitoksistaan!) ♥ ja kuinka mukavaa on nähdä teitä pikkusten opeja käytävällä, kun teillä on takataskuissa ratkaisu kaikkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinäpä sen kirjoitit - arkiset kohtaamiset, se on se juttu! Ja mitä ratkaisuihin tulee, niin jos omat takataskut on tyhjät, niin sitten kaivellaan kollegan takataskuja ;)

   Poista