Sivut

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Jättiläisten ja kääpiöiden rinnakkaiseloaOpetusrekvisiittaa koulun pihalla.
Mikä eläin?


Seinänaapureina meillä on yläkoulun luokat. Näky käytävällä on oikeastaan koominen, kun luokkiin pääsyä odottaa iso joukko yläkoululaisia sekä minun oppijat, ekaluokkalaiset. Ysien vierellä ykköset näyttävät lähinnä kääpiöiltä.

Yhteiselo pienten ja isojen kesken on sujunut hyvin rauhaisasti. Yläkoululaiset ovat hienosti huomioineet toiminnassaan pienten läsnäolon. Isoja oppijoita ei hetkauta pienten kotkotukset. Toisaalta ekaluokkalaiset hämmästelevät vielä hyvin aidosti, jos yläkoululaiset eivät ole laittaneet kenkiä luokan ulkopuolella siististi riviin. Ja kirosanat kiinnittävät pienten huomion - miten ihmeessä niin isot ihmiset voivat sanoa niin ruman sanan!

Siinä missä yläkoululaiset viettävät taukoja sisätiloissa kännyköidensä kanssa, ekaluokkalaiset säntäävät mielellään vielä pihalle ja ilman kännyköitä. Pikku hiljaa pienetkin ovat alkaneet tehdä huomioita ympäristöstään. Yksi oppija ihmetteli, miksi yläkoululaiset eivät tule välitunnilla ulos vaan jäävät sisään istumaan. Tämä kun näytti kovin tylsältä puuhalta pienen oppijan näkökulmasta.

Varsinkin perjantaina koulun pihalle oli jännää mennä, kun sinne oli ilmestynyt eksoottisia eläimiä. Opettajan opetusrekvisiittaa, ei mahtunut omaan luokkaan..

Ka - me -li
Kuuluuko sanan lopussa i-äänne?
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti