Sivut

torstai 12. syyskuuta 2013

Spagettia ja jauhelihakastiketta


Tämä tarina sai alkunsa sinä päivänä, kun Sirkus ilmestyi yhdeksi päiväksi koulun kentälle ja sitä on kerrottu aina siitä asti. ”Ope, kerro taas siitä Kokista, joka tekee spagettia ja jauhelihakastiketta”. Minulle on siunaantunut Kokin, Morsiamen, Sulhasen, Vauvan sekä Pellen roolit. Muista rooleista vastaavat oppijat. Sorminukeilla tätä mennään, sisältö hieman vaihtelee.
 
Olipa kerran koulu ja koulun pihalla hiekkakenttä ja siellä Sirkus. Oikeastaan Sirkus on se Olipa kerran, koulu ja kenttä ovat vieläkin.

Esiintyvät eläimet karkasivat hiekkakentälle pystytetystä Sirkuksesta koulun läheiseen Metsään. Pakosalla ovat ainakin Papukaija, Kirahvi, Apina, Kilpikonna, Hirvi, Tipu, Pupu ja Hevonen. Eläinten on määrä esiintyä illalla Sirkuksessa. Pelle soittaa eläinsuojeluviranomaiselle pyytäen apua eläinten takaisin saamiseksi Sirkukseen.

Eläinsuojeluviranomainen saa osan eläimistä kiinni, mutta ne karkaavat aina uudelleen. Eläimet eivät halua palata Sirkukseen, vaan haluavat jäädä vapauteen.

Tarina jatkuu koulun läheisyydessä Perheessä ja Metsässä.
Jatkon lukemista en kuitenkaan suosittele heikkohermoisille.

Koulun lähellä asuu Perhe. Perheen Sulhanen eli Isä, Morsian eli Äiti sekä heidän pieni Vauva ja Tyttö ovat kotona. Vauva itkee, Sulhanen ja Morsian lohduttavat pienokaista. Alkaa olla ruoka-aika.

Kotiin ilmestyy Kokki, joka tekee perheelle ruokaa. Kokin bravuuri on spagetti ja jauhelihakastike. Jos totta puhutaan, niin se on samalla ainoa ruoka, minkä Kokki osaa valmistaa.

Kokki tekee ruokaa perheelle. Morsian sanoo, että Vauva ei voi syödä kuin maitoa. Morsiamen ja Kokin jutellessa spagetti ja jauhelihakastike palavat pohjaan. Siitä tulee savua ja paikalle hälytetään Palomies ja Sairaanhoitaja. Pelastushenkilökunta hoitaa palon sammutuksen ja Sairaanhoitaja laittaa laastaria vaurioita saaneille perheenjäsenille.
 
********
Sirkuksesta karanneet eläimet tunkeutuvat Sulhasen ja Morsiamen kotiin, varastavat Vauvan ja syövät sen. Perheen Tyttö hukuttautuu jokeen. Sulhanen ja Morsian ovat surullisia lasten kuolemasta ja itkevät. Palomies, Sairaanhoitaja, Kokki sekä paikalle ilmestynyt Snorklaaja lohduttavat lapsensa menettäneitä vanhempia. Kaikki ovat surullisia.

Kokki ehdottaa, että hän voisi valmistaa kaikille spagettia ja jauhelihakastiketta. Näin tehdään, mutta ruoka palaa taas pohjaan. Onneksi paikalla on jo pelastushenkilöitä. Kaikki syövät Kokin tekemää ruokaa. Osa Sirkuksesta karanneista eläimistä on tullut myös paikalle lohduttamaan surevia. Eläimille annetaan siemeniä ja heinää syötäväksi.

Sen pituinen se.

 
                            

4 kommenttia:

 1. Klups! Vaikka varoiteltiinkin, niin tuo loppua edeltänyt huipennus oli todellakin yllättävä rajuudessaan ;D Mutta nautin tarinasta. Ja uskoakseni juuri tuon karmaisevan realismiin kurkottavan sisällön vuoksi. Se antoi syvyyttä tarinalle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta, Tiina :) Pienen hetken hämmästelin tarinan saamia hurjia käänteitä, kun tarina oli rakentumassa. En hämmästele enää. Tarina on jännä, myös sen tekijöille ;)

  VastaaPoista
 3. Ihan vain jäin pohtimaan tuota LUMIKKIA ja 7 kääpiötä... einiinkauheenihana sekään tarina - sytän kun olis pitänyt kauniin neidon rinnasta kaivella ... ja oli kyllä aika raaka ja kammo kaikilla tavoin se PAHA äitipuoli muutenkin - murhansuunnittelija !!!!

  kyl'maar saduissa ja tarinoissa on aina kaameuksia esitelty -- odottelenpa siis tarinan lopullista loppua... yleensä muksut hetken mietittyään päätyvät jonniimoiseen ihmeeseen ja pelastavaan juonikäänteeseen - mutta ennen sitä pitää ehkä vielä maiskutella pahaa ja ilkeää ... jos tarvetta maiskutteluun siis vielä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna :) Hetken oli itselläni kiusaus johdattaa tarinalle onnellinen loppu, heti. Se olisi ollut oma ratkaisuni. Seuraavassa hetkessä kuitenkin tajusin, että sen onnellisen lopun aika ei ole vielä. :)

   Sadut on siitä kivoja, että kaikki tunteet kauheuksineen ja ihanuuksineen ovat mahdollisia.
   Tämä tarina on tähän saakka ollut aika raaka, sanoisin. Toisaalta, olen huomannut, että tarinan yksi mielenkiintoisimmista kohdista on se, kun Äiti ja Isä SUREVAT ja muut LOHDUTTAVAT. :)

   Opiskelemme - halusimme tai emme - siis tunteita :)

   Poista