Sivut

lauantai 30. toukokuuta 2015

Muuttopuuhien lyhyt oppimäärä

Ota muuttolaatikko tai pari.
Jätä taaksesi se, mitä et tarvitse.


Pakkaa laatikkoihin mukaan
vain kaikkein tärkeimmät ja
lastaa ne sitten kuljetuskärryyn.

Suuntaa kompassi
kohti ihmisen kokoisia haasteita, mutta
unelmoi sitäkin
suuremmin.

Kärrää lasti unelmineen määränpäähän
- ei yksin vaan
yhdessä toisen ihmisen kanssa.
Kun kohtaat,
ole lempeä.

2 kommenttia:

 1. Arvoisa blogin ylläpitäjä,

  Olen mediakasvatuksen opiskelija Lapin yliopistosta. Teen paraikaan opettajan pedagogisten opintojen tutkielmaa, jossa tutkin opetustyön arjen kuvaamista ja representoimista opettajien blogeissa. Tavoitteenani on selvittää, millä tavalla opettajat representoivat opetustyön arkea ylläpitämissään blogeissa sekä minkälaista kuvaa blogitekstit tarjoavat opettajan työstä.

  Tässä tutkielmassa haluaisin tutkia kahta julkista blogia, joissa opettajat valottavat opetustyön arkea. Toinen näistä on sinun blogisi, joten pyydän tässä viestissä lupaa käyttää blogitekstejäsi osana tutkimusaineistoani? Analysoin käytännössä noin 5-10 yksittäistä blogitekstiä, joissa kerrot arjen opetustyöstäsi. Pyrin noudattamaan tutkimuksessani hyviä tutkimuseettisiä käytäntöjä, joten blogisi nimi, oma nimesi tai henkilöllisyytesi ei tule tutkimuksessani esille.

  Tutkielmani on pieni (20-30s.) eikä se tule olemaan julkinen. Koska kuitenkin muut opettajan pedagogisten opintojen opiskelijat voivat lukea tutkielmaani, haluan pyytää luvan myös sitaattien käyttämiseen tutkielmassani? Blogisitaatitteja on mahdollista syöttää hakukoneeseen, jolloin hakukone voi löytää blogisi sitaattien avulla. Blogin ylläpitäjää ajatellen tuntuukin kohteliaalta kysyä lupaa paitsi blogitekstien tutkimiseen, myös sitaattien käyttöön. Näen, että sitaatit kuvailisivat paremmin tutkielmani tuloksia sekä elävöittäisivät tutkimustani muutenkin.

  Pyydänkin ystävällisesti sekä tutkimuslupaa että sitaattilupaa, että voin käyttää blogitekstejäsi osana tutkielmani tutkimusaineistoa. Pyydän vastaamaan sähköpostiini: mokuusel@ulapland.fi tai voit myös vastata tähän kommenttiin. Annan mielelläni lisätietoa ja vastaan mahdollisiin kysymyksiin tutkimustani koskien.

  Kesäisin terveisin,
  Mona Kuusela
  Mediakasvatus/Lapin yliopisto
  mokuusel@ulapland.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mona! Kiitos viestistäsi ja yhteydenotostasi. Onpa mielenkiintoista, laitan sinulle sähköpostia :) Yt, Minna

   Poista