Sivut

torstai 27. helmikuuta 2014

Listoja, listoja ja arjen hallintaa

  Kävin eilen Ikeassa. Tarkoitukseni oli hankkia kotiin sohva. Tunnin päästä kiikutan liikkestä ison sinisen kassillisen fleecehuopia ja tyynyjä autoon, jossa ne matkasivat tänään kouluun.
  Kyseessä ei ollut heräteostos, ei suinkaan. Päässäni vain on työhön ja kotiin liittyivä eri kokoisia tiedostoja hankintalistoineen. Listat elävät sulassa sovussa keskenään, mutta niiden aktivoituminen saatta yllättää jopa itsenikin: sohva vaihtuu tyynyksi kesken ostosreissun. Kolme vuotta sitten menimme tyttäreni kanssa eläinkauppaan ostamaan gerbiileillemme heinää. Tulemme ulos liikkeestä kantohäkki kädessä, kani häkissä ja kotona huomaamme vielä heinienkin unohtuneena kauppaan. Kanin ostaminen tuli ajankohtaiseksi yllättävällä hetkellä, vaikka ei senkään hommaaminen ollut pelkkä heräte. Muistaakseni kanin hankkimista ihan suunniteltiin.
  Koti -tiedostossa on kuvia sohvasta, tv-tasosta, astiapesukoneen huollon aktivoimisesta toiminnaksi saakka ja taidejulisteeseen kehykset. Työ -tiedostossa sitä vastoin seikkailevat tyynyt, huovat ja jumppamatot.

Oppijat harjoittelivat laittamaan tyynyn päälle tyynyliinan. Ruokalevolle käytiin ilman jumppamattoa.
Tänään jatkan jumppamattojen metsästystä ja ostan sohvan.
  
Siskonpedissä: herätys.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti