Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kaupungin viherhuone

Jos kirjastot ovat kaupungin olohuoneita, niin Vantaan luontokoulu tarjoaa palan kaupungin viherhuonetta. Tiistaina teimme koko päivän retken Luontokoululle.

 
www.vantaanluontokoulu.fi

 
Maltoimme lopulta lähteä retkelle, vaikka sisäilmanpuhdistin vei aluksi kaiken huomiomme. Aamun ensi hetket meni ihmetellessä hurisevaa ja pörisevää pömpeliä luokassamme.
 
 
Matkalla oleminen
 
Ensimmäinen ja tärkein tavoite on, että yhtä monta oppijaa ja aikuista palaa retkeltä takaisin, kuin on retkelle lähtenyt. Yksinkertaista ja itsestään selvää. Toinen tavoite on retkestä nauttiminen ja sen sellaiset kuviot. Jos näin tapahtuu, se on mukavaa plussaa.
 
Molemmat tavoitteet saavutettiin. Tosin paluumatkalla yksi oppija jatkoi bussissa istumista meitä muuita pidempään. Huomasin, että yksi puuttuu, kun muut olimme nousseet jo bussista. Jalat alle ja bussin perään. Bussi pysähtyi, onneksi.
 
Yhdellä oppijalla meni kuppi nurin alkumatkasta ja suurimmat itkuraivarit tuli sopivasti toista bussia odotellessa. Bussissa olo oli jo rauhoittunut ja matkan aikana saatoimme jutella tärkeimmät asiat.
 
Matkalla oleminen on vähintään yhtä tärkeää, kuin matkakohteeseen pääseminen.
 
 
Luontokoulussa
 
Luontokoulun ohjaajat olivat suunnitelleet retken ohjelman juuri kohderyhmälle sopivaksi. Oppijat saivat ihmetellä, tonkia ja tutkailla lintuja ja ötököitä. 
 Näkyykö lintuja? Ainakin yksi oppija löytyy kuvasta..Hyttysen toukkia oli mielenkiintoista tutkia

 
Todella ammattitaitoisia ja mukavia ihmisiä ovat nämä luontokoulun ohjaajat. On hienoa, että meillä on kaupungissa mahdolliuus tällaiseenkin oppimisympäristöön, mitä luontokoulun ympäristö sekä osaava henkilökunta tarjoavat.
 
 


Luuppi on kätevä väline!

 
 

Sinivuokkojen lisäksi oli paljon valkovuokkoja.Retken kuin retken yksi kohokohtia on tietenkin retkieväiden syöminen. Retkemme päättyi nuotion äärelle eväistä nauttien. Miten kaikki maistuukin niin paljon paremmalta ulkona, nuotion äärellä.
 

Tuli on maaginen juttu - se lämmittää ja vangitsee katsojan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti