Sivut

tiistai 14. toukokuuta 2013

Kävely

Niin kuin tuli. Siinä missä nuotio lumoaa katsojansa, rauhoittaa, niin kävely rytmittää ja jäsentää ajatuksia. Uinnin opetukseen sisältyy kävelyä koululta hallille ja takaisin. Tänään alkoi uinnit. Ja kävelyt.

Ihan parasta koulupäivän antia omasta mielestäni oli kävelyt. Oppijat olivat tietenkin täpinöissään uinnista, ei liene yllätys. Mutta se käveleminen,  se on ihan parasta, kunhan ensin pääsee rytmiin. Ja kun rytmi on löytynyt, alkaa jutut.

Tulomatkalla kävimme keskustelua erilaisita perhemuodoista, esimerkkinä omani, uusperhe. Oppijat pohtivat muun muassa avioliittoa, sen solmimista, mitä tarkoittaa kun sanotaan TAHDON, miksi erotaan vaikka tahdotaan, ja entä lapsi tämän kaiken keskellä.

Lapset havainnoivat kyllä käsittämättömän tarkasti ympäristöään, jossa elävät. He tekevät havaintoja aivan kaikesta. Ja kaiken  lapsi käsittelee, jos ei muuten niin lapsen omalla tavalla. Tässä kohtaa tarvitaan meitä aikuisia - sanoittamaan tunteita, tuntemuksia ja ajatuksia. Kuinka suoraan tai hienotunteisesti tämä tapahtuu, vaatikin jo sitten sitä paljon puhuttua läsnäoloa. Ihmisen kohtaamista.


2 kommenttia:

 1. LASTENI KOMMENTTI....

  LUIN "runosi" ääneen lapsilleni.

  vanhempi, 16v, sanoi hiljaa

  BEAUTIFUL

  nuorempi sanoi,

  yyy-y ....


  ja molemmat jäivät miettimään.

  NYT KUN KIRJOITAT BLOGIA.... ALKAA SELKEYTYÄ,,,
  KIRJA ON TULOLLAAN

  JUST SO CLEAR.

  AND SIMPLE

  <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanni, kun jaoit tekstin näiden kahden nuoren ihmisen kanssa! Arvostan suuresti heidän mielipiteitä, kuten sinunkin :)

  Kirjoittamisen myötä on ajatukset ovat lähteneet ihan uusille radoille ;) toden totta.

  VastaaPoista