Sivut

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Hiljaistakin on viikossa ollut

Oppijoiden istuttamat ohraruohot ovat alkaneet itää omissa ruukuissaan.

Viime viikolla kaikkiin ruukkuihin laitettiin multaa, siemeniä ja vettä, ruukuille on jopa laulettu ja luettu. Ruukut ovat saaneet aurinkoa ohjeen mukaan.

Siltikin - tuloksena on eri tavoin itäneitä ruohonalkuja. Yhdessä ruukussa ruoho rehottaa vihreänä, kun toisessa ruukussa vaatimattomin ruoho on hädin tuskin noussut mullasta ja on niin haalean väristä ja harvaa, että yksittäiset ruohot pystyy laskemaan kahden käden sormilla, ihan sääliksi käy.

Aamu alkaa ruohorutiinilla. Oppija kurkkaa ruukkunsa tilanteen, tarvittaessa kastelee multaa ja kääntää ruukkua niin, että ruoho saa tasaisesti auringon valoa ja ihastelee muutenkin kaunista ruohoa...

Ja vertailee ruohoansa naapuriruukun ruohoon. Miks tolla on pidempi ruoho kun mulla? Mulla onkin pidempi (lue: parempi) ruoho kuin sulla! Mä en ala, mulla on huono (lue: lyhyt) ruoho!

Naapurisopu ruukuissa oli koetuksella tänään, kun paikasta auringossa taisteltiin heti aamutuimaan. Nimittäin, yksi oppija keksi laittaa ruukut ikkunalle ruohon pituus(paremmuus)järjestykseen: pitkäruohoiset eteen parhaimmille aurinkopaikoille ja harvaruohoiset takariviin muiden varjoon. Harvaruohoisen naapuriruukun leirissä kimpaannuttiin asettelusta ja uhattiin jättää ruohon hoitaminen kokonaan. Niin paljon otti pattiin naapurin rehvastelu tuuhealla ja tumman vihreällä ruohollaan.

Välirauha solmittiin kuitenkin nopeasti ja onneksi ruohojen, myös harvan, hoitamista jatketaan ohjeen mukaan.

Pääsiäislomaa odotellessa..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti