Sivut

torstai 24. huhtikuuta 2014

Läsnäolo koetuksella

Auringon valo tekee oppijoille sen mitä valon kuuluukin: kasvattaa siipiä oppijoiden selkään. Taas tänäkin vuonna. Ja ope miettii ajan kulua, vastahan lukuvuosi alkoi. Meneillään on läsnäolon kannalta lukuvuoden yksi haastavimmista ajanjaksoista.

Läsnäolon koetus alkaa lopputalvesta, kun tilataan tulevan lukuvuoden oppikirjoihin verrattavat materiaalit, ja jatkuu koulutarviketilauksilla. Ennen pääsiäislomaa meidän tiimissä mietittiin, otetaanko mintun vihreää vohvelikangasta, punaista huopaa vai silmiä? Vai vähän kaikkia. Pitää tietää, mitä askarrella ensi keväänä. Muusta elämästä niin vielä tiedäkään.

Koulutarvikkeet on kilpailutettu ja monet hankittavat ovat jopa ihan kohtuuhintaisia. Mutta se mistä ainakin maksetaan on kunnolliset väriliidut. Pienten kanssa väriliidut ovat päivittäin käytössä ja ne kuluvat.
Kaikkea tilaamista helpottaa raha. Tai siis se, että rahaa on huomattavan rajallinen määrä.
Listasin tähän minun luokassani käytetyimmät koulutarvikkeet lukuvuoden aikana. Ei ole kuulkaas lyijärin eikä pyyhekumin voittanutta. Enkä muista, milloin viimeksi minulla olisi ollut näin kaikkiruokaisia oppijoita kuin tämä jengi on.
1. Lyijykynä
Lyijäreitä on pureskeltu, (syöty?), imeskelty, teriä katkottu, hävitetty, löydetty ja taas hävitetty (ope kuuluu tähän joukkoon) ja vaihdeltu. Olemme käyttäneet koulun, kodin ja open kotoa tuomia kyniä.
2. Pyyhekumi
Murenee monen oppijan käsissä heti ensi käsittelyssä.
3. Puuvärit
4. Paperi
5. Väriliidut
6. Teippi, maalit, siveltimet
Saksilla emme leikanneet yhdessä vaiheessa lainkaan. Sitäkin enemmän taittelimme, revimme ja rypistimme sekä maalasimme. Enemmän olemme olleet matkalla kuin valmiissa tuotoksissa.

Menninkäiset ovat kaikkiruokaisia.
 
Oppijat imevät tähän hetkeen ja helpottavat irrottamaan tulevien asioiden liiallisesta miettimisestä. Jos ei näin olisi, jäisi vielä hyvät hetket vahingossa huomaamatta!

2 kommenttia:

  1. Kiva kirjoitus ! Mintunvihreä vohvelikangas, kynät ja kumit. Jee :)

    VastaaPoista