Sivut

torstai 3. huhtikuuta 2014

Leipää ja sirkushuveja

Huvit ensin
Sirkustyöpaja imaisi pienet oppijat mukaansa heti aamutuimaan jumppatunnilla. Se oli eilen se, mutta sirkus, oppijoiden innostus ja onnistuminen piirtyivät mieleen mukavana muistona.

Sirkuspajassa lapset tekivät pyramideja, tasapainoilivat ja taituroivat pallojen, keilojen, vanteiden, diapoloiden ja kukkakeppien kanssa kahden sirkusohjaajan opastamana. Työpajan lopuksi ohjaajat kysyivät jokaisen omaa suosikkijuttuaan. Monet tykkäsivät taituroida kukkakepillä (flower stick), joka oli myös oma suosikkini.
Folwer stick eli kukkakeppi:
pölyhuiskan näkoinen keppi+suora keppi (2kpl).
Netistä löytyy videoita teko-ohjeineen - askartelemaan!


Yhteistyöluokan vanhemmista koostuva luokkatoimikunta on kerännyt rahaa ja halunnut tarjota tällaisen sirkutyöpajan ja ihanan elämyksen lapsilleen koulun jumppatunnilla. Toteutus oli oikein onnistunut. Ennen kaikkea vanhempien idea tarjota omille lapsilleen tällainen sirkustyöpaja oli aivan mahtava!

Toinen on nelinkontin 'pöytänä' ja toinen
kierähtää pöydän päältä selin 'lepakkona' toiselle puolelle.
Ope auttaa.

Pyramidin ensimmäinen vaihe valmistuu hienosti!

Kun sen osaa!

Sitten leipää ja neuvotteluja
Liikelounaalla sirkuskeskustelu jatkuu oppijoiden ja meidän aikuisten kesken. Sirkus virittää monenlaisia ajatuksia toteutettavaksi vielä tälle keväälle. Aikuinen pöydässä heittää idean, innostun siitä. Ruokailtuamme siirrymme oppijoiden kanssa takaisin luokkaan, matkalla näen lähestyvän kollegan, joka oli myös sirkustelemassa ja nyt menossa syömään. Sopivan puhe(lue: huuto-)etäisyyden päässä heitän idean hänelle, vaihdamme muutaman lauseen, etenemme kumpikin samalla omiin suuntiimme. Tällaisia ovat ohikiitävät ja tehokkaat ideapalaverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti