Tarjolla olleen broilepyörykkätestin ohjeen mukaan, ruokailija saa syödä enintään kahdeksan pyörykkää.
Tuttuun tapaan oma testijoukkoni ottaa ensimmäisellä kerralla vähän, keskimäärin kolme pyörykkää. Pöydässä alkaa armoton laskeminen, montako pyörykkää saa vielä käydä hakemassa lautasella olevien lisäksi. Muutama oppija laskee laskut nopeasti päässä, jotkut käyttävät sormia ja pyöryköitä apunaan. Tuttua on myös se, että samalla vahditaan ja lasketaan naapurin lautasen pyörykät, onhan testijoukko tunnetusti sääntökansaa. Ruokailu etenee kahdeksan pyörykän rajoissa. Yksi oppija tietää nälkänsä ja ottaa kerralla kaikki kahdeksan. Montako silloin saa käydä hakemassa? Nolla! riemuitsevat muut oikeasta vastauksesta.
Tälle kahdeksan pyörykän oppijalle broilerpyörykät tarkoittavat lähinnä ruokaa. Hän pyytää minulta vaikeita laskuja päässälaskettaviksi. Oppija laskee ruokailun lomassa kymmenylityksiä sadoilla ja käymme myös hieman kertolaskuja läpi.
Jokainen ruokailija saa syödä enintään kahdeksan broilerpyörykkää. Otan ensin seitsemän. Montako broilerpyörykkää saan ottaa lisää? |
Keskusteltavaa riitti tänäänkin vaikka oli vain puuropäivä, sisäinen matematiikan opettaja sai olla rauhassa.
Yksi kestoaiheistamme ruokalassa on erilaiset ruokarajoitteet. Kristitty oppija pohtii jälleen tänään, miksi muslimi ei saa syödä sianlihaa. Muslimioppija vastaa, että sianlihan syömisestä muslimille tulee mustat hampaat. Paitsi jos syö vahingossa, niin silloin hampaat eivät mustu.
Hampaista päästään sujuvasti hammasrautoihin ja siihen, miksi niitä pitää joillekin hampaisiin laittaa. Yksi oppija tietää, että nainen ei ota itselleen miestä, jolla on kierot hampaat. Toinen oppija miettii ja sanoo isällään olevan kyllä vinot hampaat, mutta ei se äitiä haittaa yhtään. Ehkä hammasraudoilla on muitakin tehtäviä ja keskustelu jatkuu.
Mehukeiton kanssa puuro sekoittuu vaaleanpunaiseksi prinsessapuuroksi. Kaikki mikä on vaaleanpunaista on tietenkin nättiä ja hyvää. Kyllä pieni oppija tietää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti