Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ihana kamala ja kamalan ihana maanantai

Työrauha

Maanantai on mielenkiintoinen. Se on viikon ensimmäinen päivä ja samalla kynnys. Useimmat kouluun tulevat oppijat ylittävät kynnyksen kompuroimatta. Joskus oppijan elämäntilanne voi olla jo pidemmältä ajalta sellainen, että silmämääräisesti matalaan kynnykseen kompastuu.

Viikonlopun ajan tapahtumat saattavat myös heijastua koulussa. Kun oppija on tullut kouluun väsyneen näköisenä ja opettaja kyselee oppijan nukkumisesta, pelaamisesta, syömisestä ja liikkumisesta, opettaja itseasiassa päivittää päivän opetussuunnitelmaansa. Opettaja ei siis suinkaan urki oppijan yksityiselämään kuuluvia asioita, vaan hankkii opetuksen järjestämisen kannalta olennaisia tietoja. Jos oppijan viikonloppu on mennyt ruutua tuijottaessa ja vähin unin, tietää opettaja, että oppijan päivän aikana ilmenevä keskittymiskyvyn puute tai pöydän ääreen nukahtaminen eivät todennäköisesti ole seurausta mistään vakavasta elimellisesetä sairaudesta tai sairauskohtauksesta, vaan väsymyksestä.

Tosin, krooninen vähäunisuus kyllä sairastuttaa. Univelkaakaan ihminen ei voi ottaa, tai se pitää maksaa itselle takaisin viimeistään parin päivän päästä.


 
Kirjastoautolla on kaunis nimi.Oma tila - sitä olen kaivannut tänään. Veikkaanpa, että kaipaus lisääntyy viikkojen edetessä. Pitäisikö mennä takaisin tunkkaiseen luokkaan. Ei, kyllä se nyt jo kirjoittaessa kuulosti huonolta vaihtoehdolta. Retkiä olen jo suunnitelluut, taitaa olla todellinen retkikevät tulossa.

Omaa tilaa kaipaan siihen, että voisi aloittaa oppijoiden kanssa jonkin jutun ja jatkaa sitä hetken päästä. Esimerkiksi näytelmän rekvisiitan rakentaminen ja maalaaminen. Yritän keksiä, miten toteuttaa tämä asia.
Lapset tarvitsevatLapset tarvitsevat...
Tunnetta siitä, että meille kaikille löytyy turvallinen tie kulkea.

 
 
Vantaalla ollaan HYVIKSIÄ – Vantaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma löytyy linkistä.

www.vantaanhyvis.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti