Sivut

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Sisäilma - onko sillä nyt niin väliä

Tietoisuus asioiden olemassaolosta lisääntyy erityisesti silloin kun tietoisuutta herätellään. Viimeistään sitten, kun kaikki ei olekaan enää itsestään selvää. Näinhän se menee, eikö?

Viimeisellä tunnilla olimme luokassa, jossa on käytössä sisäilmanpuhdistin. Tämän tunnin aikana tietoisuuteni lisääntyi siitä, mitä on hyvä sisäilma. Vois kait sanoa, että siinä luokassa henki kulki!

Samanlaisen apparaatin oli määrä saapua luokkaani ja muutamaan muuhukin luokkaan maaliskuun lopulla. Työterveyslääkäri kirjoitti lausunnon jo viime syksynä luokkaani hankittavaa sisäilmanpuhdistinta varten, syynä oli sairastamani lukuisat korva- ja poskiontelontulehdukset sekä lisääntyneet allergiaoireet syksyn aikana.

Vielä ei laitteita ole näkynyt vaikka koulusta ollaan oltu lukuisia kertoja yhteydessä laitteiden perään.

Virallisissa tutkimuksissa raja-arvot eivät ole ylittyneet, mitä tulee luokan tai muiden tilojen sisäilman huonoon laatuun. Oma kehoni kertoo jotain muuta.

Henkilökohtainen raja-arvoni luokkani huonon sisäilman suhteen on ylittynyt.

Siinä yksi hyvä syy toteutta luokatonta (toivottavasti ei ihan luokatonta) opetusta ja etsiä open minimiä.Tussitaulu käytössä: oppija piirsi kuvan, kirjoitettiin sana tavuittain taululle.


"VASTUU PAREMMASTA ON MINUN"

"PYSY ETÄÄLLÄ VAIKEUKSISTA"

Palaan näihin vielä myöhemmin viitteineen ja linkkeineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti